Egyéb
Képzési anyagok
Kiadványok
Magyar Addiktológiai Társaság megbízásából
Modell-program
Útvonal ide: TÁMOP 5.4.1-08. / IV. pillér - Kábítószerügy

IV. pillér - Kábítószerügy

A kábítószer-probléma kezelésével összefüggő szolgáltatások fejlesztése

A kábítószer-probléma kezelésével összefüggő szolgáltatások fejlesztési pillér hosszú távú célja a szolgáltatások helyi koordinációjának erősítése. Közvetlen célkitűzése a problémássá vagy függővé vált személyek ellátásának segítése, az érintetteket támogató szolgáltatások javítása. Célja a szolgáltatások összehangolása helyi és regionális szinten, a hiányzó vitális szolgáltatások azonosítása és létrehozása, beillesztése a meglévő ellátórendszerbe, valamint módszertani anyagok kidolgozása, és a kifejlesztett szolgáltatások modellezése.

A pillér tevékenységei:

  • Olyan indikátorrendszer kialakítása és tesztelése, amely képes leírni a helyi ellátórendszer (megelőzés, kezelés, szociális) ellátás modalitásonkénti és együttműködési hatékonyságát.
  • Értékelési eszköz kialakítása a helyi döntéshozók számára, hogy hatékonyan meg tudják ítélni az ellátórendszer hatékonyságát.
  • Szükségletalapú tervezési és ellátási eszköz kialakítása, mely lehetővé teszi a rendelkezésre álló erőforrások leghatékonyabb elosztását, átcsoportosítását az egységes módszertan szerint elkészített szolgáltatásfejlesztési térkép kialakításán keresztül.
  • Megtörténik az érintett szolgáltatásspektrum nemzeti szintű minőségügyi rendszerének kialakítása, hogy a helyi döntéshozók igazolt hatékonyságú, megbízható módszertani háttérrel rendelkező szolgáltatásokkal dolgozhassanak.


A kábítószerügyi pillér dokumentumait tematikusan csoportosítottuk a pillér négy fő tevékenysége szerint. A dokumentumok letöltéséhez kérjük, fentebb kattintson valamelyik menüpontra az alábbiak közül:

  • Szükséglet felmérés
  • Ellátástervezés
  • Szakmai szabályozás
  • Modell program
PÁLYÁZATOK
HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK
TÁMOP 5.4.10.
TÁMOP 5.2.9.
TÁMOP 5.2.6.
TÁMOP 5.4.1-12/1.
EFOP 3.1.1.
LEZÁRULT UNIÓS PÁLYÁZATOK
MÓDSZERTANI ARCHÍVUM
KUTATÁSI ARCHÍVUM
ADATBÁZIS
KÉPZÉS